Search
Close this search box.

Kako da negujete svoju kožu tokom zime

Hladni dani su brutalni za našu kožu. Između temperatura koje lede napolju i grejanja koje intenzivno puštamo unutra, našoj koži bude zaista teško da se prilagodi. Znamo da vas mami da samo stavite malo više hidratantne kreme, ali postoje i drugi načini na koje možete promeniti svoju redovnu rutinu u skladu sa ovim dobom godine.

Hidratacija i samo hidratacija!

Leti nije teško da se setimo da nosimo sa sobom flašicu vode, ali ovo je podjednako važno i kada nastupi hladnije vreme. Čak i kada se ne znojimo, naše telo gubi vodu. Vidite li svoj dah kada ste napolju po hladnoći? To je čist gubitak tečnosti i jedan od glavnih načina kako naše telo dehidrira kada je vreme hladno. Kao što i sami znate, dehidrirana koža izgleda beživotno, ali protiv toga se možete izboriti tako što ćete popiti još jednu čašu vode – baš sada!

Negujte celo telo

nega2

Naša lica dobijaju uglavnom najviše pažnje kada je u pitanju nega kože, ali neophodno je da se posvetimo celom telu kada se godišnja doba menjaju! Na primer, ne preskačite piling i hidrataciju tela. Kada se tuširate, barem na nekoliko dana odradite piling, a potom namažite mleko za telo kako ne biste imali osećaj zategnutosti.

Negujte kožu i iznutra

hrana

Kada poželimo da ne idemo nikuda (a to se često dešava kada je hladno), tu nam se uglavnom pridruži ,,utešna hrana“ (dakle, mnogo kalorija). Naravno, balans je ključan, ali vrlo često izgubimo pojam o zdravoj ishrani za vreme praznika, kada salate menjamo za slavske kolače.

Gde god možete, dodajte idealne namirnice za kožu: lososa, maslinovo ulje, zeleniše koji pružaju ključne vitamine i masne kiseline – ono što je potrebno da ten održimo besprekornim!

Ne isključujte zaštitni faktor

Ovo je definitivno najznačanija stavka i o tome smo već govorile. Hladno vreme nas može prevariti da mislimo da nam nije potrebna krema sa zaštitnim faktorom. Zimske opekotine od sunca – setite se avantura na skijanju – su užasne, a izloženost suncu kada ste na planini je još štetnija.  Kako biste zaštitili kožu tokom cele godine, pronađite proizvod koji vama najviše odgovara, a koji obavezno ima zaštitni faktor (SPF).

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp