Search
Close this search box.

#girl talk: O čemu vam on nikada ne govori?

Postoje trenuci u kojima ste sigurno primetili da vašeg partnera nešto tišti, ali on o tome ne govori ni reč. U takvim momentima, obično ubeđujemo sebe kako su muškarci zatvoreniji od nas i nije im jednostavno da govore o baš svemu, a zapravo, jedino o čemu oni ne govore su njihovi najdublji strahovi, ono što ih tišti, čini nesigurnim i umanjuje njihovo samopouzdanje pred vama.

Zanimljivo je da njih ne ugrožavaju prirodni strahovi, od pasa, visine, ili ma šta slično. Za njih su najveći strahovi oni koji prete da umanje njihovu muškost i o tome nikada ne razgovaraju, već se sami bore za svoju sigurnost i samopouzdanje.

Pročitajte: Pitanje koje ste sebi bar jednom postavile – Zašto vas muškarci teraju od sebe?

Kada vaš partner jednostavno ne želi da govori o onome što ga muči, definitivno je reč o…

Finansijskom pitanju

Iako smo dosta evoluirali u odnosu na prošlost, muška psiha je i dalje programirana tako da su oni ti koji treba da obezbede ne samo sebe, već i svoju porodicu i stvore joj neophodnu materijalnu sigurnost. Finansije su osnovna sfera njihovih strahova, jer im je važno da pruže sigurnost ženi koju vole i svojoj deci, pa ih čak ponekad uznemirava i činjenica da je njihova žena dovoljno sposobna da sama sebe obezbedi, a i da doprinese porodici.

@candywashington

Ovo je strah i borba koju svaki muškarac mora da pobedi sam, međutim, važno je da negde u pozadini oseti vašu podršku i razumevanje!

Drugi muškarci

Iako svoju ljubomoru savršeno skrivaju, muškarci su ustvari prilično ljubomorni i žive u strahu da neko drugi ne osvoji ženu koju vole. Oni u takvim trenucima najčešće postupaju impulsivni, a sve što bi trebalo je da poklone svu svoju pažnju voljenoj ženi, jer kada se ona oseti voljenom, neće obratiti pažnju čak ni na suptilni kompliment nekog drugog muškarca.

Pročitajte: Kako da ljubomoru pretvorimo u motivaciju

Nedostatak sexualnog iskustva

Ne postoji merilo koje određuje koliko je ko od nas sexualno iskusan, ali muškarcima se uvek čini da ne znaju baš sve i da njihova lepša polovina ostaje uskraćena za užitak! Na ženi je da svog muškarca učini sigurnim u sebe u najintimnijim trenucima, u suprotnom, on će možda pokušati da svoj ego nahrani na drugom mestu, a to nijedno od vas ne želi!

Pokazivanje emocija

Iz nekog, verovatno samo njima razumljivog razloga, muškarci se plaše da pokažu svoje emocije. Teško im je čak i da govore o njima, a strah o tome da će se u najtežem trenutku možda rasplakati ih gotovo dovodi u situaciju da žele da pobegnu od svih.

Veze

Ako zaista vole, muškarci su u konstantnom strahu u kom pravcu će se razvijati njihov odnos. Oni o tome gotovo nikad ne govore, ali ako primetite da su uznemireni, moguće da je reč upravo o ovom strahu.

Na vama, kao ženi, definitivno je da se postavite tako da vam se vaš partner bez razmišljanja otvori, da izgovori sve što ga plaši, tišti i boli. Da zna da ste vi utočište i da pred vama ne sme da ima tajni, jer poverenje i razumevanje su ljubav i to će zauvek biti tako!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp