Ovo obavezno morate da uradite tokom jeseni!

Sezona bazena, mora, lubenice, dužih dana skoro pa se približila kraju. Stiže nam sezona kišobrana, tople čokolade, tamnih karmina, kožnih jakni…
Mnogi jesen doživljavaju kao depresivan period zbog kiše i sniženih temperatura, ali mi smatramo da jesen, kao i svako drugo godišnje doba, ima svoje čari. Da li ste znali da jesen često slave pesnici, pa zašto ne bismo i mi?
Pripremili smo nekoliko ideja koje vam mogu pomoći da bolje iskoristite jesenju sezonu:
Uživajte u prirodi!
Ovo je idealna sezona da posetitie jezero ili planinu, jer nije ni mnogo toplo, ni prehladno, već prijatno. Uživajte u pogledu na guske, divlje patke, golo drveće i opalo žuto, crveno i narandžasto lišće. Udahnite, osetite miris prirode!
Mi vam preporučujemo da vikend provedete na Kopaoniku. tamo ćete uživati u svežem vahduhu, brojnim aktivnostima u prirodi i fantastičnim hotelima koji odišu luksuzom, a  pristupačni su za svačiji džep.
Više informacija o ponudama i akcijama možete pronaći na sajtu: www.mkresort.com
Ojačajte vaš imunitet!
Nažalost sve nas najviše grip pogodi upravo tokom jesenje sezone, zato vam mi preporučujemo da se čuvate. Svako jutro i veče uzimajte propolis. Jedite sezonsko voće i povrće. Zar jabuke (od kojih pravimo mnogo toga, kao što je recimo pita od jabuke sa cimetom), šljive, bundeva, kruške nisu preukusne i pune vitamina?! Domaća supica, brokuli, šargarepa, praziluk, sve je zdravo i ukusno! Uživajte u darovima prirode i ojačajte imunitet!
Kako biste ojačali imuni sistem svako jutro pre doručka iscedite limun u šoljici mlake vode. Ovo bi trebalo da praktikujete tokom cele godine.
Sredite garderober!
Ovo je idealno vreme da razvrstate svoju odeću. Pre svega odvojite sve ono što vam više ne treba i višak stvari donirajte, poklonite ili prodajte. Možda je ovo odlična prilika da napravite listu onoga što vam je potrebno za predstojeću jesen, ali i zimu. Proverite da li vam nedostaju šal, džemper, prsluk, ili pak nešto drugo…
Vreme je za zabavu!
Da li i vi želite da znate kakav je osećaj hodati i skakati bosih nogu po grožđu? Možda vam je interesantna ideja je i da odete na selo kod bake i deke i pomognete im da skupljaju kukuruz…Da, da, nije šala. Hajde da se tokom jeseni svi vratimo prirodi i selu. Posle toga naravno sledi još bolji deo kada kuvate ili pečete kukuruz i ostale jesenje plodove.
Najromantičnije vreme u godini jeste jesen.
Dokazano je da oni koji se osećaju usamljeno traže partnera upravo u ovom periodu godine. Da li je i kod vas tako?
Kiša pada napolju i hladno je, šta ćete vi uraditi? Naš predlog je da skuvate čaj ili neki drugi topli napitak, npr. toplu čokoladu , zavalite se u fotelju i čitate dobru knjigu ili gledate omiljenu seriju.
Uživajte u igrama sa svojom decom!
Kreativni ljudi obožavaju jesen, jer postoji toliko načina da se zabave i u tu zabavu uključe i svoju decu. Osim što možete da ispresujete lišće i napravite porodični herbarijum, napravite detetu krunu od žutog lišća, dekorišite lišće, crtajte po njemu, uzmite praznu teglu potom zalepite lišće unutra i ubacite sijalicu. To će deci biti posebno interesantno. Napravite kolačiće u obliku lišća…
Uživajte u jeseni kao i u svakom godišnjem dobu, zbog svih lepota koje sa sobom nosi. Mi jedva čekamo da počne!
Milica Stanojević
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp