Patike koje će obeležiti sezonu pred nama – Louis Vuitton x Nike Air Force 1

Louis Vuitton x Nike Air Force 1 donele su potpuno novi modni standar kada su se krajem 2021. godine pojavile na tržištu, a onda su ponovo privukle veliku pažnju na poslednjoj revili brenda Louis Vuitton.

Reč je o susretu titana! Kultne patike, koja je dosegla nivo klasika i brenda sa istorijom i dušom. Pre svega kombinacija boja, modela, dezena i materijala u popularnu sneaker kulturu donosi novu modnu dimenziju i predstavlja par obuće koje mnoge žene priželjkuju u svom garderoberu.

Virgil Abloh svojim upečatljivim dizajnom patikama je dao dušu, a nakon njegove iznenadne smrti one su ostale njegovo poslednje i najupečatljivije delo. Predstavljanje patika odloženo je iz poštovanja prema odlasku njihovog tvorca, pa su svetlo dana ugledale na samom kraju prošle godine.

Iako su krajem 2021. patike prikazane, njihovo lansiranje u prodaju dugo je bilo pod velom misterije. Ipak, pojavile su se na Sotheby aukciji koja je trajala do 9. februara, kada je poslednja ponuda za luksuzne Louis Vuitton x Nike Air Force 1 iznosila čak 352.000 dolara i to za najmanji broj. Prihodi od aukcije, koji iznose oko 25. miliona dolara biće uloženi u Abholov fond za studente mode.

Tokom aukcije 200 pari patika, koji su dolazili u ekskluzivnom kožnom LV pakovanju bili su dostupni. Ipak, samo 200 najbržih i najspremnijih ljudi na svetu danas poseduju ovaj ekskluzivni par obuće.

Kako sada saznajemo, svoju premijeru na tržištu patike će imati tek tokom leta 2022. godine, pa je već sada jasno koji model obuće će obeležiti sezonu pred nama i biti na wish listi mnogih žena od stila.

Foto: Louis Vuitton

Autor: T. P.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp