Search
Close this search box.

Pet koraka do lepih ruku

Kucanje, kuvanje, vežbanje, sređivanje… naše sirote ruke nemaju odmora – a posebno kad smo toliko zauzete, da nemamo vremena ni da zakažemo manikir. Zato delimo sa vama nekoliko saveta kako da vaše ruke budu savršene u svako doba!

Odradite piling – redovno

Najpre morate sprečiti perutanje, a to je jako lako učiniti uz pomoć jednostavnog pilinga koji možete napraviti kod kuće (dobra varijanta je da pomešate med i braon šećer). Odradite to 2-3 puta nedeljno i bićete šokirane razlikom!

Neka vam krema protiv zanoktica bude pri ruci

Ove kreme bogate su uljima koja omekšavaju kožu oko noktiju i sprečavaju pojavu zanoktica.

Hidrirajte posle pranja

Vruća voda i sapun su možda najveći uzroci suvih i ispucalih ruku. Svaki put kada operete sudove, istuširate se ili očistite lice, nanesite losion na ruke kako biste zadržali hidriranost.

Neka vam nokti ne budu predugački

Dugi nokti možda deluju glamurozno… dok ne krenete da vadite prljavštinu koja se skupila ispod njih. Učinite sebi uslugu i ne dozvolite da vam nokti previše porastu.

Kada ste u dilemi, bezbojan lak je uvek tu!

Nemate vremena da nalakirate nokte? Nikada ne potcenjujte moć jednostavnog bezbojnog laka. Ako ste u žurbi, samo nanesite jedan sloj kako biste dali noktima malo sjaja. Bonus je taj da mnogi lakovi ovakvog tipa dodatno smanjuju lomljenje noktiju i jačaju ih.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp