Search
Close this search box.

Pitanje dana: Kako da u rastrzanom ponedeljku pronađete makar malo mira?

Moramo se složiti da je ponedeljak jutro za 99% nas najstresniji trenutak u celoj nedelji. Momenat u kome želite još pet minuta u krevetu, ali obaveze kao da stoje kraj vas i vuku vas za rukav. Čini se da nikad nismo nesnađenjiji, nego tad.

Ipak, da biste prežilveli ponedeljak sa malo duševnog mira, koji vam je preko potreban, poslušajte ovih par dragocenih saveta, jer kako vam počne radna nedelja, uglavnom se tako i završi…

#Dajte sebi tih neophodnih pet minuta

Kad žurite i dopustite stresu da vas ophrva, skloniji ste greškama. Zato kada osetite da vas tenzija pritiska i da nešto ne radite kako bi trebalo, napravite pauzuz. Dajte sebi pet minuta da se saberete, primirite misli i sagledate odakle je najbolje da počnete, jer najvažnije je da uvek obavljate jednu po jednu stvar.

#Pauzu za ručak obavezno iskoristite

Nipošto nemojte pauzu za ručak provesti ispred računara i u poslu. To je s razlogom pauza. Izađite, prošetajte i vratite se u kancelariju siti, okrepljeni i orni da nastavite sa poslom.

#Ugodite sebi

Najvažnije pravilo je da ugodite sebi. Ukoliko ponedeljak počne da vas pritiska čim ustanete iz kreveta, na brzinu se obucite i izađite na ulicu. Uzmite kafu za poneti, stavite slušalice i pustite omiljenu pesmu. Prošetajte do posla i sve vreme uživajte u trenutku, a kada u kancelariju uđete nasmejani, dan će biti bolji i neuporedivo lakši.

Autor: T. P.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp