Search
Close this search box.

Postoje dani kada vam se jednostavno ne ustaje iz kreveta? Evo kako da tome stanete na kraj

Da li vam se ovih dana, kada su jutra prohladna i siva, dešava da ne želite da se izvučete iz svog kreveta i da je odlaganje početka vašeg dana sve što vam je potrebno? Međutim, obaveze čekaju na vas i svako njihovo odlaganje, samo vas dublje gura u začarani krug. Svi mi ponekad jednostavno želimo da se lenjo vučemo po kući celog dana i sve obaveze stavimo na off. Ali, posao zove, a život čeka, zato vam danas donosimo savete za uspešnu borbu protiv sopstvene lenjosti, koji naročito pomažu ovih jesenjih dana kada nam se ne izlazi iz kuće.

1. Zakažite svoje obaveze

Ukoliko vam je bitno da budete svakodnevno produktivni, usvojite naviku da svako veče pravite listu svojih sutrašnjih obaveza i pokušajte da im organizujete tačno vreme, kako ne biste imali prilike da odlažete iste kada vam se ništa ne radi i odlaganje obaveza vam se čini kao dar sa neba. Kada vaši “lenji dani” prođu, krivićete sebe zbog nagomilanih obaveza, zato unapred sprečite da do toga dođe i svakodnevno zakazujte svoje obaveze.

2. Ustanite iz kreveta

Ustajanje iz toplog i ušuškanog kreveta, posebno je teško, sivih jesenjih dana. Međutim, najbolji način da suzbijete lenjost je da ustanete iz kreveta čim otvorite oči. To će vas razbuditit i poboljšati vašu cirkulaciju, a ujedno će vas podstaći da započnete svoj dan motivisani i bdni.

3. Pustite omiljenu play listu

Jednostavno je. Kada ste lenji i pospani, dobar ritam će vas motivisati povući za sobom i podstaći vas da započnete svoj dan, budete produktivni i nasmejani. Ovo je posebno efikasno, kada na posao idete popodne, pa su vaše prepodnevne obaveze vezane za kućne poslove. Sređivanje kuće, mnogo lakše ide uz omiljenu muziku i pozitivne vibracije.

4. Počnite sa malim obavezama

Ponekad nas sama činjenica da nas čeka puno posla uznemiri i jednostavno ne želimo da izađemo iz kuće. Međutim, ako rešite da budete organizovani i odgovorni, možete to prevazići tako što ćete velike zadatke podeliti na nekoliko malih, pa će vam biti mnogo lakše da se uhvatite u koštac sa svojim obavezama.

Kako da usporite u ovom brzom životu

5. Počnite istog trena

Najbolji način da sprečite lenjost je da naterate sebe da ustanete i počnete da radite istog trenutka. Jednostavno, lenjost i dosada nam neće doneti ništa dobro i zato im moramo stati na kraj. Sve što vam je potrebno je malo volje, koju možete pronaći u sebi!

Ništa lakše nego prepustiti se lenjosti, u udobnosti toplog doma, ali nema boljeg osećaja od saznanja da ste danas uspešno obavili sve svoje obaveze. Uostalom, postoji li bolji osećaj nego opuštanje nakon napornog dana, kada vam nad glavom više ne visi ni  jedna obaveza?!

Ukoliko ste do sada dremali, danas je vreme za buđenje i produktivan dan! Prijaće vam ukus malih, svakodnevnih napora.

Teodora Vuković

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp