Search
Close this search box.

Radite od kuće za vreme karantina: Koje su prednost i mane takvog rada?

U susret još jednom radnom ponedeljku, danas razmišljamo o tome, koliko rad od kuće, u čijim čarima uživamo tokom karantina, utiče na našu produktivnost i posvećenost poslu i koje su njegove prednosti i mane.

Naravno, rad od kuće ima puno svojih prednosti, posebno ako ste već uhodani i možete da organizujete svoj dan tako da vaš posao ne trpi. Zaista smo uživali u komotnim outfitima, pidžama danima, domaćim obrocima, koje smo sa ljubavlju pripremili, kao i nedostatku gužve gradskog prevoda, pa ipak, sada kada smo kod kuće uviđamo da nam nedostaje kancelarijski mir, izgubili ste motivaciju i koncentraciju i vaša produktivnost je drastično smanjena.

Ovog puta želimo da u radnu nedelju zakoračite uz nekoliko saveta za produktivniji rad od kuće, koji će vas podsetiti koliko uživate u svom poslu i motivisati da čak i u ovim uslovima date svoj maksimum.

Budite poslovna žena čak i kod kuće

Uvedite sebi jutarnju rutinu kao da i dalje svakodnevno idete na posao. Čim ustanete idite pod tuš, uradite svoju jutarnju beauty rutinu, malo sredite kosu, obucite se komotno, ali ne ostajte u pidžami, skuvajte sebi kafu i sedite za računar doterane, koliko je to moguće u kućnim uslovima. Važno je da radni dan započnete ulaskom u ulogu, tako da je ovaj korak najbitniji, ako želite da poboljšate svoju produktivnost.

Odaberite svoj radni kutak

Da biste bili produktivniji, veoma je važno da ne radite iz kreveta i da zaobiđete taj lazy momenat. Mnogo ćete produktivnije raditi kada znate da imate svoj radni prostor, jer ćete svakog dana tom mestu prilaziti sa svešću da je vreme da počnete sa poslom.

Napravite plan svojih obaveza

Ne dozvolite da vaše radno vreme traje ceo dan, već ga definišite i odvojite na vreme za obaveze i odmor. Ako dobro organizujete svoj dan, kako biste imali vremena za sebe i svoje privatne obaveze.

Napravite svoju TO DO listu

Popišite spisak svih obaveza, ne samo onih krupnih, već i sitnijih zadataka, kako biste bili u stanju da uradite sve što treba i nakon završenih obaveza osetite zadovoljstvo svog uspeha.

Fokusirajte se

Kada radite isključite TV, telefon i sve što bi moglo da vam odvlači pažnju i fokusirajte se na svoj posao. Kada se maksimalno posvetite svom radu i potrudite se da budete prisutni, verovatnoća da ne budete potpuno produktivni je minimalna.

Poslušajte naše savete i ovu radnu nedelju započnite fokusirani i motivisani i dajte baš sve od sebe da svoj posao uradite najbolje što možete.

Teodora Vuković

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp