Neodoljivi ukus Italije, na malo drugačiji način – Recept za Tiramisu kakav do sada niste pravili

raffaelo tiramisu

Italijanska poslastica koja je već godinama na tronu omiljenih kolača, koje pravimo za najdraže, sada je dobila novu verziju. Naime, na jednom Instagram profilu pronašli smo recept za neodoljivi Raffaelo Tiramisu, koji želimo da isprobamo ovog vikenda.

Pročitajte: Subota rezervisana za veče sa prijateljima – Donosimo recept za koktel od zove uz koji je zabava zagarantovana

Kako biste postigli sklad kremastog i slojevitog tiramisua, i bogat ukus Raffaela, pratite recept koji vam ostavljamo u prilogu i uživaćete u novoj omiljenoj poslastici ovog leta.

Sastojci:

  • 200 g piškota
  • 200 ml kokosove kreme (možete koristiti običnu slatku pavlaku 33%)
  • 100 ml kondenzovanog mleka
  • 500 g mascarponea
  • 150 g Raffaello kuglica
  • 100 ml mleka (može se koristiti kokos)
  • kokosove pahuljice 

Priprema:

Raffaelo kuglice sameljite u blenderu, zatim umutite kremu u činiji, dok ne postane gusta. Dodajte seckani raffaelo, mascarpone, kondenzovano mleko i umutite mikserom dok masa ne postane glatka.

Piškote uroniti u mleko na dve sekunde i odmah prebaciti na dno kalupa. Zatim pažljivo nafilujte polovinom krema, pa dodajte drugi sloj piškota i ponovite postupak sa kremom.

Kolač dekorišite kokosovim pahuljicama i ostavite u frižideru dva sata da se ohladi i stegne i uživajte u ukusu nove omiljene letnje poslastice bogate ukusom kokosa i bele čokolade.

Foto: @raffaelo.de

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp