#girl talk: Zašto biramo samoću?

samoća

Sve češće u razgovoru sa ženama čujemo da više vole da uživaju u kvalitetnoj samoći nego da se trude u odnosima koji gotovo po pravilu ne vode nikuda. Jasno je da je samoća sve češće odabir mnogih, ipak, ono što nas zanima je da li su razlozi zbog kojih je biramo pogrešni?

Naravno da je svako od nas bar jednom bio u pogrešnom emotivnom odnosu, iz koga je u najmanju ruku izašao hendikepiran, ipak, to ne znači da bi svaki naredni odnos po nekom nepisanom pravilu morao da bude debakl. Slažemo se da je uredu zaštititi sebe, pa ipak, nema potrebe da u cilju da ostanete nepovređeni dižete zidove pred svakom osobom koja bi želela da vas upozna.

Pročitajte: Ove stvari jednostavno morate uraditi kada ste single!

Sasvim je uredu da budete single onda kada želite da se posvetite sebi, kako biste, kada ljubav ponovo pokuca na vaša vrata bili najbolja verzija sebe, međutim, ako samoću birate samo iz straha, onda je to potpuno pogrešan odabir. Zašto da zbog nekog, ne tako lepog, iskustva sebe dovedete u situaciju da se zatvorite i umesto da uživate u ljubavi, strasti, flertu, svoj emotivni prostor ispunite jedino strahom?

Zar nije bolje da umesto da budete sami, ovoga puta samo izaberete da idete polako. Nema potrebe da već nakon prvog date-a definišete odnos, a nakon svega mesec dana planirate brak i decu. Naravno da postoji mogućnost da se opečete, ako ste se previše zaleteli. Zato ovoga puta idite polako i dopustite sebi da u svakoj etapi odnosa, uz određeni oprez, što duže uživate.

Ako sa druge strane samoću birate zbog svoje nezavisnosti, dajte sebi prostora da dišete. Nije valjda da ste u moru predrasuda i vi poverovali da će vam veza prerasti u brak, a samim tim vi ćete brže nego što ste zamislili pasti u okove i izgubiti svoje “ja”. Kao prvo, ko kaže da morate da se udate ili bilo šta ozvaničite? Uostalom, ako nađete pravu osobu, sačuvaćete svoju nezavisnost, a udruženi ćete postati samo mnogo uspešniji tandem, koji jedno drugo ne sputava, već podstiče. Zar ćete dozvoliti da prava osoba ostane pred vašim vratima, samo zato što ste poverovali u niz neosnovanih pretpostavki?

Pročitajte: Volite samoću? To može biti znak da ste pametniji!

Nemojte ostajati sami ni jer se plašite da bi partner jednog dana ipak mogao da izigra vaše poverenje. Strah će vas odvesti na mračno mesto na kome ćete se jednoga dana, kada svi vaši prijatelji budu živeli svoje živote, osećati izigrano od svih koje poznajete, a zašto? Jer se oni nisu plašili da puste ljubav u svoje živote, umesto toga odlučili su da rizikuju i rizik se isplatio.

Ukratko, nemojte ostajati sami iz pogrešnih razloga. Ljubav je previše lepa, čak i onda kada boli ili kratko traje. Ona sa sobom uvek nosi iskustva vredna rizika i zato je nemojte propustiti samo zato što se plašite…

Foto: @thezoereport

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp