Search
Close this search box.

Savršena šminka prema boji vaše kose

Iako je izbor šminke stvar ličnog ukusa, postoje određena pravila koja vam mogu pomoći da izbegnete preterane kontraste i neprirodan izgled. Pažljivo odabrane nijanse mogu upotpuniti celokupan izgled, zato bi pri šminkanju svakako trebalo da uzmete u obzir i boju vaše kose.

Šminka za crnokose

IMG_2041

Uz crnu kosu pristaju skoro sve nijanse, tako da se možete igrati sa nežnim, ali i sa dramatičnim tonovima. Smokey eyes i tonovi šljive pravi su izbor za naglašene oči i usne. Kako ne biste preterale u celokupnom izgledu, uz tamnije oči koristite neutralnije sjajeve i karmine ili obrnuto. Boja rumenila treba biti što prirodnija, najbolje uz svetlo roze i breskvaste tonove. Puder prilagodite boji vaše kože izbegavajte previše svetle ili previše tamne nijanse.

Šminka za smeđokose

kendal

Brinetama savršeno pristaju svetliji tonovi pa se tako u izboru senki za oči preporučuju zemljani, bakarni i zlatkasti tonovi. Ruževi za usne bi trebalo da budu svetlijih boja, posebno kada je u pitanju dnevna šminka. Izuzetak je crveni ruž za usne koji odlično pristaje brinetama, a ukoliko se odlučite za njega obavezno koristite za nijansu tamniju olovku za usne. Obrve naglasite prirodnim tonovima smeđe boje, a rumenilo uskladite sa nijansom boje vaše kose.

Šminka za crvenokose

IMG_2040

Crvena boja kose je vrlo intenzivna, stoga bi trebalo da se odlučite za isto tako intezivnu šminku. Kako biste naglasile oči koristite zlatne, ljubičaste, smeđe ili zelenkaste tonove obavezno uz crnu ili smeđu maskaru. Smokey eyes u ovim nijansama savršeno će istaći oči. Ukoliko stavite naglasak na usne preporučujem vam smeđe ili crvenkasto-smeđe nijanse, kao i boju šljive. Izbegavajte rumenila u roze boji. Ona bi trebalo da budu u smeđim tonovima koja neutrališu crvenu boju kose.

Šminka za plavuše

IMG_2042

Ukoliko imate svetliju put izvrsno će vam pristajati prirodne i svetlije, a posebno bronzane nijanse. Preporučuju se i ljubičasta, siva kao i boja peska. Oči možete naglasiti i crnom olovkom ili ajlajnerom. Klasičan smokey eye je odličan izbor, a uz njega se preporučuju sjajevi svetlijih boja. Nijanse roze i crvena odličan su izbor prilikom odabira ruža za usne, a preporučuje se korišćenje bronzera, posebno u večernjim prilikama. Izbegavajte narandžaste nijanse rumenila. Takođe pripazite da vaše obrve ne budu prenaglašene, one bi trebalo da budu za nijansu ili dve tamnije od boje vaše kose.

Šminka za sedokose

IMG_2039

Damama sa sedom kosom savršeno će pristajati sve prirodne nijanse, ali i one intezivnije ukoliko su pažljivo izabrane. Preporučuju se ljubičaste, zlatne i zelene senke. Izbegavajte sive i bele senke, jer mogu delovati previše bledo, pa se zato radije odlučite za bež boju ili neku intenzivniju nijansu. Kada je reč o izboru ruža za usne prednost dajte koralno crvenoj nijansi ili ružičastim tonovima. Obrve naglasite prirodnim tonovima smeđe boje, a rumenilo neka bude umereno naglašeno u ružičastim ili zlatnim tonovima.

IMG_7640-683x1024

Jelena Perkunić, profesionalni šminker, rođena je 1987. godine, a profesionalnu karijeru započinje 2008. Mlada, ambiciozna i željna novih saznanja, interesovanje za modu, film i šminku pokazuje još u osnovnoj školi. Obrazovanje stiče kod najpriznatijih šminkera u Srbiji, praksu radom na stvaranju TV programa u producentskoj kući ProVision, dok svoje znanje, umeće i profesionalizam dokazuje radom na televiziji Pink. Vlasnica je makeup studija u centru Beograda, na Vračaru, osobenog po pozitivnoj vibraciji koju prenosi kako na polaznike kursa šminkanja koji organizuje, tako i na afirmisane javne ličnosti iz sveta mode i muzike.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp