Search
Close this search box.

Šta vaš frizer želi da prestanete da radite

Frizeri su poput mađioničara: Uz pomoć njih izgledamo kao milion dolara, a u isto vreme su nam i pseudoterapeuti, s obzirom na to da im vrlo često otvorimo dušu dok čekamo da se farba primi. Međutim, da li frizeri čitaju misli? Ne baš. Učinite sebi uslugu i pročitajte šta bi svaki frizer voleo da prestanete da radite.

Zahtevate frizuru poznate ličnosti (osim ako nemate sliku)

Frizure poznatih menjaju se drastično iz dana u dan i iz događaja u događaj, pa bi vaša ideja Rijaninog boba mogla biti potpuno drugačija od one koju ima vaš frizer. Odradite svoj deo posla i skinite sliku sa interneta na telefon kako biste mogle da pokažete tačno ono što želite.

Očekujete čudo

tumblr_mfgeasfOEf1rnjkeuo1_500

Koliko god da je savršena frizura ili boja, verovatno nećete izgledati stoprocentno kao ona koju ima Bijonse (za početak, svaka tekstura kose je drugačija). Ako konsolidujete svoja očekivanja, nećete izaći iz salona razočarane, ili još gore – nećete istresti nezadovoljstvo na nevinog frizera.

Pokušavate da fundamentalno promenite svoju kosu

Možete potrošiti silno vreme i novac u pokušaju da promenite kosu, ali u njenoj osnovi – to nikada neće biti moguće. Naravno, možete izmanipulisati svoju kosu do određene tačke, ali najbolje je da prihvatite da verovatno nikada nećete uspeti da ubacite četvrtastu kocku u okrugli okvir, ako nas razumete.

Sumnjate u njih

Frizeri su istrenirani profesionalci. Ako po njihovom mišljenju prelazak u platinasto plavu može da nanese nepopravljivu štetu vašoj kosi, poslušajte ga. Da, bilo bi super kul u jednom trenutku, ali to toliko nije vredno doživotno spržene kose.

Pravite velike pauze između šišanja

Često šišanje neće pomoći vašoj kosi da brže izraste, ali redovno skraćivanje kose je neophodno kako biste sprečili procvetale krajeve i lomljenje. Idealno bi bilo da na svaka dva do tri meseca osvežite kosu kako bi bila najzdravija moguća.

Skraćujete šiške same

Ok, ponizno priznajem da sam to i sama radila u srednjoj školi i ni malo nisam ponosna na tu činjenicu, ali – ozbiljno sad. Osim ako i sami niste istrenirani za to, šišanje sebe same će verovatno prouzrokovati neke čudne, nejednake dužine i više štete nego koristi. Umesto toga, skoknite do frizera i zatražite da vam skrati samo šiške – mnogi (ako ne i svi) to rade.

Pretvarate se da ste zadovoljne, a niste

Ako niste zadovoljne frizurom ili bojom, budite direktne povodom toga i recite nešto. Saloni ne vole baš da istrčite i požalite se svima koje poznajete na njih. Pouka priče: Hajde da svi budemo otvoreni, iskreni i fleksibilni. Ipak je to samo kosa.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp