Search
Close this search box.

Stvari u koje vredi ulagati u dvadesetim

Dvadesete mogu biti vrlo konfuzne godine i vrlo često se desi da donesemo niz loših odluka zbog kojih kasnije manje ili više zažalimo.

Međutim, kao što vam je već nadaleko poznato, MCT ne praktikuje žaljenje, već biramo da izvučemo najbolje iz ovog perioda time što odlučujemo kako ćemo provesti taj deo života i kako ćemo za to vreme raspolagati novcem.

Mi smo napravile listu od nekoliko jako važnih stvari u koje bi svako ko ,,dvadesete gazi“ trebalo da uloži, kako bi sagradio dobru osnovu za budućnost!

  1. Putovanja

putovanje

Osim svih predivnih prednosti putovanja, ova aktivnost je i vrlo mudro finansijsko ulaganje. Ne samo da nikada nećete zažaliti novac koji potrošite na putovanje, već će vam se i višestruko isplatiti. Posete različitim zemljama i učenje o njihovim kulturama je najbolji način da otvorite svoj um.

Uz to, posle svakog puta ćete sve više ceniti život i svet u kome živimo. Svi polako shvatamo kako život postaje sve više komplikovan i sve više zauzet kako godine prolaze, pa je putovanje najlakše i najopuštenije upravo u dvadesetim. Dakle, iskoristite to vreme koje imate do maksimuma!

  1. Porodica i prijatelji

Kada trošimo novac, lako je prevideti  da počastimo naše bližnje ponekad, jer već toliko vremena provodimo sa njima. Ipak, uvek je lepo da odvojimo malo vremena i novca za večeru sa članom porodice ili za mali znak pažnje za prijatelja.

Lako je da ubedimo sebe da takvi gestovi malo znače, ali na kraju svega ćemo mi, kao i naši voljeni, ceniti upravo ove zajedničke trenutke i pamtiti ih godinama.

  1. Obrazovanje

ucenje

Kako starimo, počinjemo da shvatamo koliko je obrazovanje važno i koliku vrednost imaju naša stečena znanja – pogotovo iz oblasti koje nas zanimaju.

Nije ni čudo što mnogo novca odlazi na to. Bilo da je u pitanju visoko obrazovanje ili vannastavni časovi. U ovom polju definitivno treba investirati, ne samo zbog finansijske koristi koju vam može doneti, već i zbog ličnog razvoja koje vam obrazovanje pruža.

  1. Iskustva

Naravno, postoji neverovatno veliko iskušenje da trošimo novac na materijalne stvari kako bismo se uklopili ili išli u korak sa trendovima. To je sve u redu, ali ako dođe vreme kada morate da birate između najnovijeg modela cipela ili uzbudljivog iskustva – izaberite ovo drugo.

Ništa ne može nadmašiti osećaj kada podelite novi doživljaj sa prijateljima. Sjajan je način da se zbližite, jer možete upoznati neki aspekt njihove ličnosti koji do sada nikada niste. Uz to, verovatno će pre ovo dospeti na vašu listu uspomena kojih se sa uživanjem sećate.

  1. Vaše telo

fitnes

Uradite nešto na čemu će vam telo biti zahvalno. Na primer, vežbajte! Krenite u teretanu ili steknite naviku da vežbate kod kuće.

Redovno vežbanje poboljšava rad vašeg organizma i, naravno, održava vas u formi. Osim toga, neverovatno pozitivan efekat ima na samopouzdanje!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp