Search
Close this search box.

#girl talk: Problemi sa kojima se u vezama suočavaju uspešne žene

uspešne žene u vezama

Kada žena, bez obzira na uspehe koje je u životu ostvarila, odluči da uđe u jedan emotivni odnos, ona želi isto što i svi drugi, da bude voljena i prihvaćena. Ipak, na putu ka ostvarenju ljubavi, uspešne žene često se susreću sa neuspehom.

Uspešne žene po praviu su orijentisane da ono što ne štima poprave, pa tako mnogo snage ulažu u odnose, koji se po nepisanom pravilu uvek završe krahom.

Pročitajte: #girl talk: 5 razloga zbog kojih se odlučujemo na raskid

Iako drugima izgleda da se uspešne žene kroz život kreću sa lakoćom, upravo zbog njihove osobine da se ne žale već da delaju, ode se u emotivnim odnosima i te kako suočavaju i bore sa emocijama.

Evo sa kojim se problemima uspešne žene u vezi mogu suočiti:

#Ništa nije dovoljno dobro

Uspešne žene za sobom imaju brojna postignuća, a sve to jer im ništa manje od najboljeg nije bilo dovoljno, te su se svojski trudile da u svemu daju svoj maksimum. Ipak, traganje za boljim, koje se javlja kao posledica toga da nikad ništa nije dovoljno dobro, duboko narušava emotivne odnose. Njihova potreba da poprave, umesto da prihvate partnera, za njihove partnere može biti poražavajuća.

#Vreme

Mnoge uspešne žene u trci su sa vremenom i ako se do određene dobi nisu ostvarile kao supruge i majke, njih težina vremena počinje da pritiska. Pritisak koje osećaju one prenose na partnere, koji se osećaju da moraju da požure u donošenju vežnih odluka, što nije dobro ni za jedno od njih dvoje.

#Visoki standardi

Mnoge uspešne žene imaju visoke standarde u brojnim životnim segmentima, a kada upoznaju potencijalnog partnera imaju želju da se on savršeno uklopi u njih. Muškarac se oseća kao da se od njega stalno očekuje da se menja i poboljšava, što može dovesti do kraha veze, a ženu ostaviti u uverenju da zaista niko nije dovoljno dobar za nju.

Pročitajte: #girl talk: Zašto se suprotnosti privlače?

#Strah od napuštanja

Žene koje su navikle da u svemu budu najbolje plaše se poraza i napuštanja. Upravo iz ovog straha žene nastoje da pobede svoje partnere, kako ih ne bi videli kao slabe, i odlučili da ih napuste. Način borbe pri suočavanju sa ovim strahom veoma je pogrešan i često poražavajuć.

Ono što one suštinski žele je da budu sigurne, stabilne u svom odnosu i istinski voljene, a na tome duboko istinski rade, vežbaju, čitaju literaturu, vode računa o sebi i svom telu, kako bi u trenutku kada se idealan partner pojavi zaista bile spremne da mu pruže najbolju verziju sebe.

Foto: @mysecretavenue

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp