Vreme je da novogodišnju listu promena sastavite na pravi način! Uvedite ove navike kako biste postale uspešnija i srećnija žena!

Decembar je uveliko tu, što znači da je tačno ono vreme kada počinjemo da razmišljamo o malim promenama koje bismo mogle da napravimo, kako bi sledeće godine bile bolja verzija sebe. Ako želite da uvedete efikasne promene u svoj život vodite računa da one budu umerene i da pozitivno utiču na kvalitet svakog segmenta vašeg života. 

Mi smo za vas izdvojili spisak sitnih navika, koje će malim koracima od vas napraviti novu, uspešniju, nasmejaniju i hrabriju ženu.

Posvetite malo vremena svom umu

S obzirom na svakodnevni stres i gomilu misli koje nam donosi svaki novi dan, trebalo bi da nađete malo vremena svakodnevno, kako biste uspešno izašli na kraj sa svojim mislima. Da li će to biti neka vrsta meditacije, ili vama svojstven način opuštanja, svakako je na vama, ali bitno je da svakoga dana počnete da obavljate sve svoje obaveze bistrog uma.

To do lista za 2022. godinu: Veruj i nadaj se!

Upoznajte sebe

Ukoliko ste već rešeni da menjate sebe na bolje, pravo je vreme da upoznate svoju ličnost i prihvatite je baš takvu, kakva jeste. Razmislite o nekoj od svojih vrlina, svaki dan i iskreno recite sebi, kako se povodom njih osećate. Na taj način moći ćete da gradite svoju ličnost u najboljem mogućem smeru, slušajući svoj unutrašnji glas.

Razmislite o tome šta vam je zaista važno

Ako na ovaj način preispitate sebe, spoznaćete svrhu svog postojanja. Uvidećete sopstvene ciljeve i imaćete jasnu smernicu, koja će vas voditi pravim putem.

Isplanirajte svaki svoj dan

S obzirom na gomilu obaveza, koje nas svakodnevno očekuju, ponekad se dogodi da se izgubimo u tom začaranom krugu i nemamo predstavu odakle da počnemo. Najbolji način bio bi da svaki svoj dan isplanirate, kako biste uvek znali koliko vas još obaveza čeka i koliko ste stvari danas uspešno obavili. Planer je prijatelj svake uspešne žene, zato ga uvek imajte sa sobom.

Hranite se zdravo

Zdrava ishrana jedna je od ključnih promena, koju bi svako od nas trebalo da usvoji. Pre svega jer će poboljšati kvalitet našeg zdravlja, a samim tim, pozitivno će uticati i na našu produktivnost. Uz to, ako vodite borbu sa viškom kilograma, pa sebi svakog decembra obećavate da dijeta počinje od Nove godine, zaboravite na to i jednostavno počnite da se hranite zdravo. Birajte namirnice koje će vam prijati, uvedite 5 obroka svaki dan i trudite se da uz to budete fizički aktivni, ako vam obaveze ne dozvoljavaju treninge, barem uvedite svakodnevne 15-minutne šetnje.

Nađite vreme za ljude koje volite

Koliko god teško bilo pronaći balans u životu, vaša porodica i prijatelji su veoma bitni i ne smete ih zapostaviti. Potrebno vam je da osetite pozitivnu energiju, ljudi koji vas vole. To će biti vaš vetar u leđa i zato ne tražite izgovore, već uvek nađite vreme da vidite draga lica.

10 nagoveštaja da nam praznici stižu!

Nađite vreme da se odmorite

Da biste uspeli u realizaciji svojih planova, potrebno je da budete odmorni. Zato nađite vremena da imate barem 7 sati kvalitetnog sna, kako biste imali snage i energije da svakog dana budete produktivni i nasmejani.

Donirajte stvari koje ne koristite u dobrotvorne svrhe

Najbolja novogodišnja odluka biće da ispraznite svoj prostor, od gomile stvari koju ne koristite već godinama. Na taj način u vašem domu oslobodićete prostor za pozitivnu energiju i nove stvari, koje tek treba da dođu u vaš život. Uz to, sve upotrebljive stvari možete donirati u dobrotvorne svrhe i učiniti da nekome ova Nova godina, otpočne na lepši način!

Najlepši praznični filmovi koje morate da pogledate

Sledite svoje želje

Uvek imajte na umu svoje želje, vodite se njima i sledite svoje snove. To je osnovni korak na putu ka sreći. Ako želite da budete jedna od onih osoba, širokog osmeha, ne odustajte od sebe i svoje vizije o sreći!

Nova godina predstavlja svojevrstan novi početak i ako ste zaista odabrali da to bude vaše vreme za promenu, nemojte ga odlagati. Neka ovo bude vaš početni spisak navika, koje bi trebalo da usvojite, kako biste bili uspešni. Uvek ga možete dopuniti ili izmeniti. Samo imajte na umu da je, kada su promene u pitanju, tempo najvažniji. Trudite se da ove navike usvajate polako, bez tenzije i osećanja da nešto morate.

Idite ka novoj, uspešnijoj i srećnijoj verziji sebe, korak po korak i zapamtite, sreća je uvek u malim stvarima!

Teodora Vuković

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp