Search
Close this search box.

Zdrave navike koje bi trebalo da usvojite pre četrdesete

Neke od najinspirativnijih žena na planeti imaju preko 40 godina. One nekako sve više zrače, sve su pametnije i imaju sve više samopouzdanja. Ne možemo odoleti, a da ne saznamo koje su njihove tajne kada je u pitanju životni stil.

Kako bismo održale pravac ka tome da postanemo jake, zdrave i srećne žene, istražile smo koje su to navike koje bi trebalo da usvojimo.

Čuvajte kožu od sunca

art-sunscreen-620x349

Stavljajte kremu sa zaštitnim faktorom. Izbegavajte sunce i štitite kožu od UV zraka kad god ste napolju. Osim na lice, postarajte se da obavezno kremu nanesete i na šake, jer one prve pokazuju znake lošeg uticaja sunca.

Naučite da volite vodu

Kako starite, vaša mogućnost da osetite žeđ slabi, što znači da ćete verovatno konzumirati manje vode. Neka vam redovan unos tečnosti postane rutina već sada, kako biste izbegle posledice dehitratacije kasnije u životu.

Pripremite se za kontrole kod lekara

Mislite na svoje zdravlje i nemojte olako shvatati nijedan bol i tegobu koju ste primetili. Nema potrebe da se stidite bilo čega. Doktori su tu da pomognu, a to mogu samo ako im pružite dovoljno informacija. I ne bojte se da postavljate pitanja!

Idite oflajn

large (1)

Jako je važno da vam vreme daleko od monitora bude prioritet. Nemojte se povezivati sa prijateljima samo preko Instagrama i Fejsbuka. Ugovarajte redovna viđanja i nemojte biti na telefonu neposredno pre spavanja! Umesto toga pročitajte bar jedno poglavlje knjige.

Uputite se ka sobi sa tegovima u teretani

Dizanje tegova (ne mislimo na bildovanje) je jako važno, naročito za žene. Treninzi snage ubrzavaju metabolizam na duže vreme, a uz to jačaju kosti i oblikuju vaše telo mnogo brže nego kada biste radile samo kardio.

Imajte redovan seks

Aktivan seksualni život je neophodan za srećan i zdrav brak ili vezu. Znate kako uvek pričaju da je seks, naročito za žene, mnogo više od pukog fizičkog zadovoljstva. Ako ste u mogućnosti, neka vam redovan seks postane navika, kako biste se osećale seksi tokom celog života.

Nikada ne preskačite doručak

tumblr_mrsl2vfA9M1sdd2ngo6_1280

Postoji taj užasan mit da ako preskočite obrok, gubite na kilaži. Naprotiv, preskakanje obroka usporava metabolizam i povećava verovatnoću da ćete se uhvatiti neke brze hrane kasnije. Započnite zato svako jutro doručkom. Zašto? Zato što doručak pomaže pri gubitku kilograma i daje vam više energije i snage za dan koji je pred vama.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp