Vikend rezervisan za palačinke na francuski način

crepe burlee palačinke

Crêpe brûlée palačinke novi su recept koji smo pronašli na Instagramu i ponovo se zaljubili u ukus francuske kuhinje.

Cellulite_factory donosi idealnu kombinaciju hrskave, karamelizovane korice i mekanog fila. Iako je reč o desertu jednostavnom za pripremu, ove palačinke sinonim su za luksuz i ukus rezervisan za posebne prilike.

Pročitajte: Gastro preporuka: Gde na brunch ovog vikenda?

Sastojci:

  • dva jaja
  • jedna kašičica šećera
  • 250 ml mleka⁣
  • 50 ml gazirane vode
  • prstohvat soli⁣
  • 120 g glatkog brašna

Punjenje:

  • dva žumanceta
  • 10 g gustina
  • 70 g vanilinog šećera
  • 200 ml mleka

U činiji sjedinite jaja, šećer, 100 ml mleka i brašno. Ostatak mleka dodajte zajedno sa vodom i mešajte dok se masa ne sjedini. Na jakoj vatri zagrejte tiganj za palačinke. Počnite pripremu palačinki, a kada se zarumene sklonite ih s tiganja.

U drugoj posudi sjedinite žumanca, gustin i šećer. Dodajte 80 ml mleka i mešajte dok se grudvice ne razbiju. U loncu prokuvajte ostatak mleka do ključanja. Zatim, smanjite vatru i uz mešanje dodajte smesu sa žumancima. Kuvajte uz mešanje oko pet minuta. Sklonite sa vatre i prebacite u posudu, pokrijte je streč folijom i ostavite deset minuta da se ohladi.

Nakon toga, dodajte krem u palačinke i smotajte ih. Pospite šećerom, a zatim ih karamelizujte brenerom. Ukoliko ga nemate, možete ih karamelizovati u rerni na 190 stepeni.

Foto: @maicookbook

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp