Intervalni post: Režim ishrane ili životni stil?

O da, proleće je pred vratima, što znači da je vreme da konačno prestanemo da uživamo u impulsivnom i emocionalnom prejedanju i da počnemo sa pripremama za leto!

Verujemo da svako od vas ima svoj način, bilo da je reč o treniranju, režimu ishrane, beauty tretmanima, ili svemu tome zajedno. Ako nas pitate, idealan je onaj režim koji ne podrazumeva previše odricanja, a takav je upravo intervalni post.

Intervalni post je trenutno najpopularniji režim ishrane koji podrazumeva princip 8/16, odnosno period od 8 časova rezervisanih za jelo i 16 tokom kojih ćete gladovati.

Povremeni post, kako stručnjaci kažu, nije dijeta, već prihvatanje novog životnog stila. Reč je o režimu ishrane, koji nas uči da jedemo onoliko koliko nam je potrebno, a ne svaki put kada nam to padne na pamet.

Princip 16/8 nije jedini, za one kojima je lakše da se regularno hrane i imaju obroke u vreme kada im to odgovara postoji i opcija 24 časa, koja podrazumeva da dva puta nedeljno konzumirate samo tečnosti i to vodu i nezaslađene čajeve i kafu.

Važno je da znate da intervalni post ne podrazumeva isključivanje ma koje grupe namirnica, ali da bi ukoliko želite da postignete efikasnije rezultate, kada je gubljenje kilograma u pitanju, trebalo da odaberete zdravije obroke i tako poboljšate kvalitet svog zdravstvenog stanja i životnog stila.

Tokom perioda gladovanja ćelije se hrane već nataloženim rezervama, pa samim tim dolazi i do redukcije telesne težine, a ako uz to povedete računa i o kalorijskom deficitu, zasigurno ćete postići sjajne rezultate.

Ako ste već počeli da tragate za savršenim režimom ishrane, koji će vam pomoći da na leto izgledate besprekorno, predlažemo da isprobate intervalni post, jer bi vas rezultati mogli iznenaditi.

Autor: T. P.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp