Topli letnji dani rezervisani su za osveženje u vidu kremastih, laganih poslastica. Jedna od omiljenih osvežavajućih poslastica širom sveta, definitivno je Kinder Milch Schnitte, a mi vam donosimo recept, za domaću verziju omiljene Kinder čokoladice.
Sastojci:
- 4 jaja
- 120 g šećera
- 1 vanil šećer
- 100 g brašna
- 20 g kakaa u prahu
- 1 kašičica praška za pecivo
- 200 ml slatke pavlake
- 250 g mascarponea
- 3 kašike meda
- 1 vanil šećer
Pročitajte: Ovako nešto još niste probali! Slana salata od lubenice i pistaća, lagan i osvežavajuć letnji obrok
Priprema:
Zagrijte rernu na 180°C i obložite pleh papirom za pečenje. Umutite jaja sa šećerom i vanil šećerom dok smesa ne postane penasta i svetla. U posebnoj posudi pomešajte brašno, kakao i prašak za pecivo. Postepeno dodajte suve sastojke u prethodno izmućenu smesu, lagano mešajući dok ne dobijete homogenu masu. Smesu izlijte u pripremljeni pleh i pecite 10-12 minuta, dok biskvit ne postane elastičan na dodir. Ostavite da se ohladi.
Umutite slatku pavlaku dok ne postane čvrsta. U drugoj posudi pomešajte mascarpone, med i vanil šećer
Lagano sjedinite pavlaku sa mascarponeom i medom.
Ohlađeni biskvit isecite na dva jednaka dela, te na prvu polovinu ravnomerno namažite fil, a zatim pokrijte drugom korom. Domaći Kinder Milch Schnitte stavite u frižider na najmanje dva sata, a nakon toga obradujte voljene omiljenom letnjom poslasticom