Search
Close this search box.

6 grešaka zbog kojih vam je još teže da prebolite raskid!

raskid

Svi smo prošli kroz to – Raskid se dogodio, srce nam je slomljeno, a jedino što mogu da nam kažu je da će vreme izlečiti sve. Hoće li zaista? Koliko vam je vremena trebalo da prebolite slomljeno srce, da se oporavite, skupite hrabrosti da krenete dalje i ponovo poverujete u ljubav? Čini se da je vreme ipak samo posrednik u ovoj priči da ste sami jedina osoba koja može da utiče na to da se što pre oporavite i krenete dalje.

Dakle, kada konačno shvatite da vreme neće raditi za vas, vi ste na pravom putu, a prvi korak ka iscelenju je da shvatite da morate napraviti temeljne promene na sebi i svom umu.

Da biste se oslobodili svoje patnje, morate da prestanete da iscrpljujete svoj um i svoje telo, da ponovo smognete snage da vodite normalan život, bez samosažaljenja, kako biste na zdravoj osnovi mogli da gradite bolju verziju sebe.

Pročitajte: Lekcija dana – I pustiti nekoga je isto ljubav!

Da biste u tome uspeli, morate da prestanete da:

#1. Zanemarujete osnovne telesne poterbe

O da, većina nas je patila zbog ljubavi, nije jela, niti spavala, uspela je da se pretvori u ljudsku ljušturu, a da sebi nijednom nije postavila pitanje: Da li je sve bilo vredno ovoga?

Da li je iko vredan toga da svom umu i telu nanosite bol? Ako zaista želite da krenete ispočetka, neophodno je da svoj život vratite u svakodnevnu rutinu: 3 obroka dnevno, 8 sati sna i trening, koji će vam pomoći da se oslobodite boli i stresa. Zvuči teško, ali nije, uostalom, sebi dugujete bar toliko.

#2. Preispitujete se

Dane provodite vraćajući film u nazad. Preispitujete se šta vam je to promaklo i konstantno tražite svoju grešku. Da li će vam to pomoći, kada je na vašu priču već jednom stavljena tačka? Neće.

Ako stalno iznova proživljavate kraj vaše veze nemoguće je da prebolite raskid. Morate jednom izaći iz začaranog kruga misli i prihvatiti činjenice. Tek kada shvatite da je zaista gotovo, možete da krenete dalje.

Pročitajte: 3 navike koje smo poneli iz loših emotivnih odnosa

#3. Samujete

To što ste odabrali da sedite sami, gledate stare slike i živite u prošlosti vam zaista neće pomoći.

Okružite se svojim prijateljima, zabavite se, provedite vikend u krugu porodice, ili idite na mini putovanje sa drugaricama, dajte sebi priliku da osetite svu lepotu života. Ništa nije stalo i niste sami u ovome.

#4. Nadate se

Nada je vaš najveći neprijatelj. Vi želite da se on vrati i pronalazite znakove koji upućuju u to da još ima nade. Sve dok se nadate niste spremni da budete svoja osoba. A sve dok niste svoja osoba ponovo, niste sposobni da krenete ispočetka. Zato je najvažnije da na svoju vezu gledate kao na prošlost, jer je verovatnoća da ćete se pomiriti i živeti srećno zauvek, kada je sve jednom već puklo, veoma mala.

#5. Samo prijatelji

Važno je da se ne zavaravate. Da ste vas dvoje mogli da budete prijatelji, bili biste to od samog početka. Ako zaista želite da krenete dalje, ne pravite ovu fatalnu grešku i shvatite da je jedini način da ga zaboravite da sa njim ne budete ni u kakvom kontaktu.

Pročitajte: Kako da prevaziđete nesigurnost, kada osećate da je vaša veza u krizi?

#6. Živite u zabludi

Jedan od najtežih trenutaka nakon raskida je taj kada se zapitate kako da ponovo budete srećni bez voljene osobe. Ovo je ujedno i najveće područje vašeg rada na sebi. Vaša sreća se nalazi u vama samima i što pre to shvatite imaćete priliku da se za nju i izborite.

Dakle, pre nego što se odlučite da krenete u avanturu samospoznaje, prvo morate reći ne ovim navikama, koje je svako od nas imao nakon raskida. Naravno, za to će vam biti neophodno vreme, ali presudna je vaša volja i želja da ponovo budete ona slobodna osoba, koja diše punim plućima, široko se osmehuje i veruje da je život zaista lep, a ljubav svuda oko nas.

Foto: @pernilleteisbaek

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp